IV BRUNCH JAKOŚCIOWY

19 marca 2013 w Czechowicach Dziedzicach miał miejsce  IV Brunch jakościowy zorganizowany przez firmę Team Prevent Poland.

 

Pierwsza prezentacja przeprowadzona przez Pana Marka Czaja (Team Prevent) dotyczyła oceny MSA dla kontroli wizualnej. Uczestnicy mieli możliwość samodzielnie zmierzyć się z zadaniem, a kontroli podlegały… cukierki M&Ms.

 

W trakcie spotkania trzech kontrolerów przeprowadziło trzykrotną kontrolę cukierków na określone wady.

Kolejny temat, Global quality assurance system in Nittan, zaprezentował nasz gość, Pan Koji Sakane.
Pan Sakane w praktyczny sposób przedstawił zagadnienia związane z zarządzaniem jakością na podstawie praktyk firmy Nittan.

Dziękujemy Państwu za uczestnictwo!

Share on facebook
Udostępnij na Facebooku
Share on linkedin
Udostępnij w LinkedIn

Team Prevent partnerem CIOPu

Z dniem 1. października 2011 r. nasza firma podpisała porozumienie o współpracy z Centralnym Instytutem Ochrony Pracy – Państwowym Instytutem Badawczym. CIOP-PIB jest podstawową placówką naukowo-badawczą w Polsce zajmującą się

Czytaj więcej »
Lean Manufacturing korzyści dla firm

Lean Manufacturing

Konsultacje, wdrożenia, szkolenia Dlaczego Lean Manufacturing? Lean Manufacturing to ocena procesu pod kątem marnotrawstwa, czyli ciągu zdarzeń niegenerujących wartości dodanej do produktu a nie będących koniecznymi kosztami. W praktyce zastosowanie

Czytaj więcej »
Norma ISO 45001 w Twojej organizacji

Norma ISO 45001 w Twojej organizacji

Przypominamy, że 12 marca br. decyzją International Organization for Standardization (ISO), opublikowano normę ISO 45001:2018. Standard ten określa wymagania dotyczące systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (BHP) wraz z wytycznymi

Czytaj więcej »