Metody zwiększania skuteczności w kontroli wizualnej

W celu zapewnienia odpowiedniej jakości przy niewystarczającej stabilności procesu produkcyjnego ostatnią deską ratunku są często kontrole wizualne produktu i pomimo zwiększenia zastosowania systemów przetwarzania obrazu, nic nie wskazuje na to, aby w najbliższej przyszłości czynnik ludzki został wyeliminowany z tych obszarów przedsiębiorstwa. Mimo swojej niedoskonałości i dużego ryzyka niewykrycia wad lub ich nieodpowiedniej oceny przez pracownika  nadal najczęściej stosowaną metodą kontroli jakości jest kontrola wykorzystująca zmysły człowieka.

Zapraszamy do zapoznania się z całością artykułu autorstwa Pana Marka Czaji, Dyrektora technicznego Team Prevent Poland.

 

Share on facebook
Udostępnij na Facebooku
Share on linkedin
Udostępnij w LinkedIn

Pierwszy brunch jakościowy za nami!

13 czerwca w Hotelu Quality Silesian w Katowicach odbył się  nasz pierwszy BRUNCH JAKOŚCIOWY, zorganizowany przez Team Prevent Poland dla naszych klientów. Pierwszym prelegentem był Pan Dariusz Grzegorczyk, który omówił

Czytaj więcej »

Harmonogram szkoleń otwartych

Zapraszamy do zapoznania się z harmonogramem szkoleń otwartych na październik/listopad 2015 r. Sprawdź harmonogram szkoleń: Harmonogram szkoleń otwartych Training timetable Kontakt ws. szkoleń oraz zgłoszenia: Dział Szkoleń tel.: +48 32

Czytaj więcej »