Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

Żywieniowe metody ochrony skóry

23 czerwca 14:30 - 15:30

Zapisz się

Join 3 others!

Tribe Loading Animation Image

Żywność ma ogromny potencjał prozdrowotny. Znajomość biologicznych właściwości poszczególnych składników żywności pozwala świadomie dokonywać wyboru produktów żywnościowych podczas komponowania posiłków. Każdy z nich charakteryzuje się unikalną zawartością związków o działaniu antyoksydacyjnym. Które produkty spożywcze najbardziej obfitują w te związki? Czy każdy posiada substancje chroniące nasze komórki skóry przed działaniem czynników zewnętrznych? Dzięki webinarowi uczestnicy dowiedzą się, w jaki sposób żywienie wpływa na kondycję skóry oraz zostaną zaznajomieni z żywieniowymi sposobami jej ochrony.

Program:

  • Budowa i fizjologia skóry, a stres oksydacyjny.
  • Żywność o wysokim stopniu przetworzenia, a stan skóry.
  • Ochrona skóry przy udziale antyoksydantów – czy to możliwe?
  • Moc polifenoli w zasięgu ręki.
  • Żywność, jako źródło substancji wspomagających ochronę skóry.

Prowadzący:

Daria Moczulak

Specjalista zdrowia publicznego, dietetyk

Specjalista zdrowia publicznego i dietetyki. Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
na kierunku zdrowie publiczne o specjalizacji epidemiologia oraz bezpieczeństwo i higiena pracy, a także Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej na kierunku dietetyka. Pasjonatka zdrowego trybu życia i edukacji zdrowotnej. W swojej codziennej pracy łączy holistyczne podejście do zarządzania zdrowiem z praktyką biznesową, wspierając firmy w tworzeniu kampanii i eventów edukacyjnych, budowaniu polityki prozdrowotnej oraz podnoszeniu świadomości zdrowotnej. Współtworzy strategie zarządzania zdrowiem i programy kultury bezpieczeństwa pracy.

Szczegóły

Data:
23 czerwca
Czas:
14:30 - 15:30
Wydarzenie kategoria:
Wydarzenie Tagi:
,
Strona internetowa:
https://healthyme.sqda.pl/

Organizator

Szkolenia OHS
Telefon:
+48 32 326 30 08
Email:
szkolenia.ohs@sqda.pl